Tjejer som äger en vibrator har roligare!

aa

NU ÄR DET VETENSKAPLIGT BEVISAT

En amerikansk studie som presenterades 2004, bevisar att vibratorn inte ersätter en man – den kompletterar honom! Kvinnor som lever i fasta förhållanden och äger en eller flera sexleksaker har ett bättre sexliv än de som inte gör det.

Bästa kombinationen – förhållande + sexleksak! Det räcker alltså inte med en sexleksak, man ska ha en partner också: Amerikanska singelkvinnor är mindre nöjda med sitt sexliv, vare sig de äger en vibrator eller ej. Om resultaten är giltiga även för svenska förhållanden borde vi svenskor ha ovanligt bra sexliv jämfört med det globala genomsnittet, eftersom många av oss äger en vibrator, en dildo, eller någon annan sexleksak.

Stipendium från drugstore.com Den undersökning som genomfördes 2004 finansierades genom ett stipendium från drugstore.com till Berman center. En slumpmässigt urval på 2600 kvinnor i åldrarna 18 – 60 år bjöds in att delta, c:a 1600 fyllde i och skickade in intervjuformuläret där de svarade på frågor om sitt sexliv och sina sexleksaker. 44% av alla tillfrågade kvinnor uppgav att de antingen använde sexleksaker eller hade gjort det tidigare i sitt liv. I åldern 55 – 60 år var det precis lika vanligt att man provat sexleksaker som bland de yngre, även om något fler av de yngre fortfarande gjorde det regelbundet. Däremot var det mindre vanligt att singlar använde sexleksaker – bara 22% svarade att de gjorde det!

Vibratorn är inget substitut Vi har det alltså bevisat svart på vitt – vibratorn är inget substitut för ”den äkta varan” utan ett komplement! Ett mycket bra komplement till på köpet – för de kvinnor som använder sexleksaker uppger i undersökningen att de har mer lust, större intresse för sex, lättare att få orgasm och mindre problem med smärta vid samlag än de som inte gör det. Och de allra flesta kvinnor som använder sexleksaker gömmer dem inte för sin partner, utan är tvärtom ärliga och öppna med det. Många använder dem tillsammans med partnern och 4% berättade att deras man brukade låna deras vibrator i bland.Hela livet blir roligare! Och som om det inte var nog med det – de kvinnor som uppgav sig ha ett bra sexliv mådde också bra och trivdes med livet i allmänhet! Inget som förvånar oss här på Mshop, men ändå intressant att få det bevisat i en vetenskaplig undersökning. Så nästa gång du onanerar kan du göra det med riktigt gott samvete!

Vem, var när? Den amerikanska undersökningen genomfördes av sexterapeuten Laura Berman vid Berman center i Chicago. Laura Berman och hennes syster, Dr. Jennifer Berman, läkare och urolog, har tillsammans skrivit en bok ”For Women Only” där de konstaterar att många kvinnors sexuella problem inte tas på allvar av sjukvården och att det finns mycket att göra för att förbättra kvinnors liv. Sexuella svårigheter bottnar ofta både i medicinska och emotionella problem. Systrarna Berman svarar på frågor om sex i ”Good Morning America” och skriver även på GMA:s hemsida för att kunna hjälpa så många som möjligt.

Doktorns rekommendationer Dr Berman rekommenderar några olika typer av vibratorer, särskilt sådana, som är designad av kvinnor för kvinnor. De har ofta både diskret design och effektiva vibrationer.

Vakuumpump? En leksak som kan ge bra effekt är den lilla klitorispumpen med inbyggd vibrator. Detta är en billig modell som är värd att prova, men pumpa försiktigt, man vill inte ha blåmärken på klittan!

Minivibrator En liten minivibrator som inte tar någon plats alls, som man kan använda för att stimulera klitoris under samlag på ett enkelt och bekvämt sätt och på så sätt få sköna orgasmer tillsammans med sin partner. Rekommenderas starkt av Dr. Berman.

Text: Ylva Maria Thompson 2005

Källor:

WebMD Medical News