Ha mer sex

Vi kan nog alla överens om att sex är bra. Och roligt. Och spännande. Men det är också hälsosamt, som rent fysisk och psykiskt förnuft säger MensFitness.com som särskilt belyser dessa åtta punkter, som alla är goda argument för att odla massor av sex och att använda sexleksaker är också ett bra sätt att få mera sex !

  1. För att minska stressen

Enligt en amerikansk studie, sex varje dag under två veckor leda till ökad cellbildning i den del av hjärnan som hanterar stress. Dessutom kan regelbundna orgasmer ha en lugnande effekt på blodtrycket i stressade situationer.

 

  1. För att stärka ditt hjärta

När du har sex, pumpar ditt hjärta blod i hela kroppen med extra styrka och det är hälsosamt för hjärtat. Det säger en studie som publiceras i tidskriften American Journal of Cardiology. Det visar att män som hade sex en gång i månaden eller mindre hade 45% högre risk för hjärtsjukdom än män som hade sex två gånger i veckan eller mer.

 

  1. För att förhindra prostatacancer

Frekventa utlösningar, att enligt amerikanska forskare hjälpa till att förebygga prostatacancer. Och här talar vi inte om en orgasm i månaden. Åh nej, här verkligen fick gå i det sexuella livet – oavsett om du är ensam eller med din partner. Män som orgasm 20 gånger i månaden eller mer, tredje mindre risk att utveckla prostatacancer än män som inte orgasm så ofta. Det har något att göra med att man blir tömd i förråden säger MensFitness.com. Män kan få några mycket kraftfulla orgasmer i prostata stimulering.

 

  1. Du kan förebygga förkylningar

Vad skulle du hellre ha? Sex eller aspirin? Vi vet säkert väl vad vi tycker är det mest roligt och nu visar det sig att sex faktiskt kan förebygga förkylningar och medföljande snuva och huvudvärk. Orgasmer aktiverar nämligen den del av immunförsvaret som hjälper oss att övervinna omfatta förkylningar. Ett annat tips är för övrigt kysser länge med din partner. På vägen överförs faktiskt bakterieflora till varandra, vilket också stärker immunförsvaret.

 

  1. Du kan hålla dig ung längre

En brittisk studie har visat att genom att ha sex ofta gör man hålla sig ung längre. Det har studerats genom att följa en grupp män mellan 40 och 50 år under ett decennium. De som hade sex tre gånger i veckan eller mer, så efter tio år är mycket yngre än de män som har haft sex lika ofta.

Kyssar och sex

  1. Du sover bättre

När du orgasm, slår en våg av oxytocin, endorfin och prolaktin i över din kropp. Alla dessa hormoner slappnar av och hjälper dig att somna snabbt. Med andra ord, inte bara ditt fel om du somnar omedelbart efter sex. Det är helt naturligt.

 

  1. Du lever längre

Det finns faktiskt flera olika studier som visar att om du ofta har sex, så finns det större chans att en lång livslängd. Bland annat en studie av män med hjärtproblem, till dem av er som fick orgasmer två gånger i veckan eller mer, hade hälften av dödligheten hos dem som hade orgasmer mer sällan än två gånger i veckan.

 

  1. Du får ökad sexlust över lång tid

Din penis är inte annorlunda från bilen. Din bil måste också hållas igång och få ut och köra med jämna mellanrum om det är att fortsätta att starta varje gång. Och så är det som också är din bästa vän. Både sexuell lust och förmåga att få erektion faller om du inte har vanligt sex.