sex doll chinaI Kina lämnar miljontals migrantarbetare deras makar och älskare, för att arbeta i de stora städerna, där timpriset är mycket högre än på landsbygden. Många är borta under långa perioder, och inte kan återvända hem mer än en gång i månaden. För de manliga migrantarbetare, leder denna livsstil ofta ensamhet och sexuell utsatthet. Även om viss användning av prostituerade för att tillfredsställa sina sexuella begär, finns det fler och fler män som börjat köpa realistiska sex dockor, som tillåter dem att ha sex utan sin partner att vara otrogna. Den nya generationen av lyxiga sexdockor är gjorda av mjukt gummimaterial som känns som mänsklig hud. Även detaljer som könsorganen, händer och huvud görs på ett sätt så att dockan är förvånansvärt realistiskt.

 

Tidningen Japan Times har talat med industridesignern Liu till 29, som har valt att använda 15.000 yuan (motsvarande en hel månad lön) på en avancerad sexdocka. Lius arbete är långt borta från hemmet, och han åker bara hem ett par gånger i månaden. Han säger att han behöver för att tillfredsställa sin sexuella aptit, men han vill inte vara på sin fru.

-Det är lätt att hitta en kvinna som du kan betala en liten summa för att ha sex med. Men jag kan helt enkelt inte få mig till att vara otrogen emot min fru, så jag har aldrig övervägt möjligheten. För mig är det bättre att använda en sexdocka, än att ha en one night stand, förklarar Liu.

Liu sexdocka kanske inte lever upp till förväntningarna. Som industridesigner, är han mycket fokuserade på detaljer, och därför besviken på  brist på detaljer hos dockan.

Kinesiska sexdockor

Beundransvärt att män har sex med dockor

Ägaren av sexbutiken Micdolls i Peking, Yi Jiange, säger att försäljningen av sexdockor ökar stadigt i Kina. Delvis på grund av att fler och fler människor har råd att sexdockor, men också för att det har blivit mer accepterat att använda sexleksaker i Kina. De flesta av hans klienter är män i 30-årsåldern och 40- årsåldern. Yi tycker själv att det är romantiskt när män väljer att ha sex med dockor snarare än prostituerade.

– Om en man vägrar att gå till prostituerade, och använder en sexdocka istället, är det inte lite mer beundransvärt? frågar han retoriskt.